Til Silkeborg Dukketeaterfestivals forside
 Forside Velkommen

Til Silkeborg Dukketeaterfestivals forside
Program

Forestillinger

Billedgalleri

Billetter

Information

Udstillinger

Workshops

Spillesteder

Gadeteater

Film

Kontakt os

Sponsorer

Arrangører

Til forsiden


English version
Den 16. internationale dukketeaterfestival i Silkeborg:

Velkommen til dukketeaterfestival

Ulla Dengsøe Så byder vi atter velkommen til dukketeaterfestival i Silkeborg, den 16. i rækken. Der bydes på forestillinger for alle aldre, lige fra de helt små på 1½ år og til de voksne, med de bedste teatre fra Danmark, Sverige, Tjekkiet, Slovakiet, England, Tyskland, Israel, Holland, Grækenland og Indien.

Temaet for årets festival er Kontraster: et møde mellem eksperiment og tradition. Store er kontrasterne da også mellem eksempelvis hollandske Stuffed Puppettheatre's: Schickelgruber alias Adolf Hitler og den indiske marionetspiller Puran Bhatt, der viser sin store dygtighed på KunstCentret Silkeborg Bad i forbindelse med den asiatiske dukkeudstilling. Mødet er centralt, når man taler om festival. En festivalperiode er en tid, hvor man mødes, unge og ældre, publikum fra Silkeborg og fra andre steder i Danmark, ja fra hele verden. Man sætter hinanden stævne. Mødes med venner, ser forestillinger, mødes i caféen og børnene får oplevelser både fra forestillingerne og fra dukkeværkstedet. Arrangørerne udveksler erfaringer og skuespillerne- danske som internationale, mødes og ser hinandens forestillinger til gensidig inspiration.

Også i år er festivalen lokaliseret omkring Lunden og Vestergadehallen. Det har dog været nødvendigt at finde alternative spillesteder som f.eks. Museet, KunstCentret, Silkeborg Kirke og Silkeborg Bibliotek. Disse institutioner har alle velvilligt stillet lokaler til rådighed for festivalen.

En varm tak til Bio, som med stor åbenhed og entusiasme er gået med i projekt Dukketeater på Papirfabrikken.

Gadeteater og dukketeater på utraditionelle steder bliver også en af denne festivals overraskelser.

Kommunens skoler får alle én eller flere forestillinger i festivalperioden, og for daginstitutionerne vises der dukketeater og film.

En stor tak til festvalens sponsorer samt de mange frivillige hjælpere uden hvem festivalen ikke kunne afvikles.

Vi håber og tror, at vores publikum vil undres og opleve underet.

Ulla Dengsøe
Kunstnerisk leder


Silkeborgs velkomst:

Velkommen til Dukketeaterfestival

FORDYBELSE - FORNØJELSE - FILOSOFEREN

Jørn Rye Rasmussen Blandt de mange kulturtilbud i Silkeborg er der nogle få, der skiller sig ud.
Dukketeaterfestivalen er i den sammenhæng helt enestående.

Vi laver ikke hitlister, men hvis vi gjorde, har jeg svært ved at få øje på andre kandidater til en topplacering. Heldigvis er det ikke den slags ting, arrangørerne bag festivalen går op i. Det drejer sig i langt højere grad om at skabe gode oplevelser for alle, der har lyst til at opleve dukketeatrets fortryllende magi. Det er lykkedes igen i år med et program, der samler det bedste fra Danmark og den store verden udenfor landets grænser.

Festivalens tema er "Kontraster: et møde mellem eksperiment og tradition", og i et lidt bredere penselstrøg kan det jo overføres på både kunstens og kulturens verden og måske ikke mindst på kontrasterne i samfundet og i det globale perspektiv, hvor kontrasterne ikke så meget kommer til udtryk i en modsætning mellem eksperiment og tradition, men er langt mere truende og dramatiske.

Det har god mening, at vi via kulturudtryk som f.eks. dukketeater kan begribe verden. Og jeg er stolt over, at vi i Silkeborg kan yde et bidrag til dette. Det kan vi kun, fordi en række engagerede mennesker med Ulla Dengsøe i spidsen endnu engang har sammensat et spændende program for dukketeaterfestivalen - til fordybelse, fornøjelse og filosoferen!

Jørn Rye Rasmussen,
Formand for fritids- og kulturudvalget

Tilbage
Top