Til Silkeborg Dukketeaterfestivals forside
 Forside Presse Pressemeddelelse: Dukketeater er også for voksne

Til Silkeborg Dukketeaterfestivals forside
Program

Forestillinger

Billedgalleri

Billetter

Information

Udstillinger

Workshops

Spillesteder

Gadeteater

Film

Kontakt os

Sponsorer

Arrangører

Til forsiden


English version

Dukketeater er også for voksne

Pressemeddelelse oktober 2003

Festival of Wonder finder sted i Silkeborg 13. - 16. november 2003. Det er en international dukke-, figur- og objektteaterfestival for voksne og for børn. Nordens største.

Blandt forestillingerne for voksne kan man opleve Schickelgruber alias Adolf Hitler. Det er det hollandske Stuffed Puppettheatres seneste produktion, og som de øvrige produktioner fra teatret, er også denne forestilling stor og unik dukketeaterkunst for voksne. I øjeblikket turnerer forestillingen internationalt med stor succes.
Naziregimets dage er talte i denne forestilling, hvor vi oplever Eva Braun, Hitler og de øvrige udvalgtes sidste dage i bunkeren. Dette øjeblik ser Neville Tranter fra Stuffed Puppettheatre nærmere på. Armeret med store dukker og musik. I et fantastisk samspil med dukkerne og bestemt ikke uden humor og med stor pykologisk indsigt går han bag "maskerne".

Festival logoAnden verdenskrig og dens ofre er også temaet i den israelsk-tyske samproduktion Children of the Beast af Teater Tübingen, Tyskland og Teatron Theatre, Israel. Forestillingen er baseret på romanen "See Under Love" af den israelske forfatter David Grossman og temaet er: Hvordan klarer anden generation efter holocust sig. Hvordan klarer børnebørnene af krigens ofre alle fortielserne? Tror den stadig på menneskeheden? Med stor skuespilkunst af israelske Yehuda Almagor og fantastiske dukker af tyske Frank Soehnle opføres denne forestilling, som midt i grusomheden er smuk, fuld af poesi og meget rørende.

Endnu en stor og unik dukke/figurteateroplevelse for voksne venter der publikum på Festival of Wonder. Det er Frank Einstein af Theatre Green Ginger fra Wales. Med latexdukker i menneskestørrelse og Monty Python humor opføres denne meget frie tolkning af Mary Shellys roman Frankenstein.

Festivalens meget omfattende program kan ses på www.dukketeaterfestival.dk.

På festivalens website kan pressen også hente pressemeddelelser og fotos.

Festivalen er støttet af Statens Kunstråd, Århus, Amt, Silkeborg Kommune, Den tyske ambassade, Center for kultursamarbejde med udviklingslandene, BG Bank m.fl.

Med venlig hilsen
Ulla Dengsøe
dengsoe@silkeborg.bib.dk
Tlf arbejde 87221936 - hjemme 86867360- mobil 20420764

Kunstnerisk leder
Festival of Wonder
www.dukketeaterfestival.dk

Billeder til brug for pressen

Tilbage
Top