Til Silkeborg Dukketeaterfestivals forside
 Forside Presse Pressemeddelelse september

Til Silkeborg Dukketeaterfestivals forside
Program

Forestillinger

Billedgalleri

Billetter

Information

Udstillinger

Workshops

Spillesteder

Gadeteater

Film

Kontakt os

Sponsorer

Arrangører

Til forsiden


English version

Pressemeddelelse september 2003

Silkeborg Dukketeaterfestival til undren og oplevelse

Programmet for Silkeborg Dukketeaterfestival : Festival of Wonder 2003 er udkommet.
Programmet kan fås på Silkeborg Bibliotek, Alderslyst Bibliotek og i bogbussen.

Festivalen, der finder sted i dagene 13. - 16. november 2003, præsenterer 19 forskellige teatre fra 10 lande med i alt 72 forestillinger.
Der vises teater fra Danmark, Sverige, Tjekkiet, Slovakiet, England, Tyskland, Israel, Holland, Grækenland, Indien og Japan.

Temaet for årets festival er Kontraster et møde mellem eksperiment og tradition. Store er kontrasterne da også mellem eksempelvis det Hollandske Stuffed Puppettheatres nye forestilling Schickelgruber: alias Adolf Hitler om Hitler og Eva Brauns sidste dage i bunkeren og den indiske marionetspiller Puran Bhatt, der på Kunstcentret Silkeborg Bad viser sin store kunst med gamle traditionelle familiedukker. Til eksperimenterne hører også åbningsforestillingen Frank Einstein - Monty Python humor over Frankenstein opført af Theatre Green Ginger fra Wales.

Glemmes må ikke de mange danske forestillinger for børn i alle aldre lige fra 1½ år og op: Fyrtøjet, Pjaltehætte, Lidt af det hele, Det er ganske vist og mange, mange flere. For det voksne publikum præsenterer Sofie Krog, et af Danmarks unge lovende talenter på dukketeaterscenen, late night forestillingerne Diva og Gomez.

Festival logoPå utraditionelle steder vil man finde gadeteater blandt andet fra Prag, og som noget nyt, kan man opleve "Projekt dukketeater på Papirfabrikken", hvor der i Bio vises både dukketeaterforestillinger og film.
Et af højdepunkterne i Bio er The Purple Sails, en film om tilblivelsen af Theatre Forman Brothers teaterprojekt på en 70 m lang flodpram i Vltava floden i Prag i 2000, da Prag var Europas Kulturby. Over 50 mennesker deltog i dette projekt, hvor man byggede et amfiteater på båden og skabte en forestilling, der blev opført mens båden sejlede på Vltava floden. Filmen er instrueret af Miroslav Janek, en af tjekkiets unge og meget talentfulde instruktører.

I tilknytning til festivalen vises en række udstillinger. På KunstCentret Silkeborg Bad: Asiatiske dukker. På Silkeborg Bibliotek: Dukker, scenografi, akvarel og mobiler af Patricia Homolova og Silkeborg Dukketeaterfestival på plakaten. På Kulturspinderiet viser Børn og Kunst lige efter festivalen udstillingen Dukketeatrets verden.

Ikke blot kontrasterne mødes på denne festival. Mødet er centralt i det hele taget. En festivalperiode er en tid, hvor man mødes, unge og ældre, publikum fra Silkeborg og fra andre steder i Danmark, ja fra hele verden.
Man sætter hinanden stævne. Mødes med venner, ser forestillinger, mødes i caféen og børnene får oplevelser både fra forestillingerne og dukkeværkstedet.
Arrangørerne udveksler erfaringer og skuespillerne, danske som internationale, mødes og ser hinandens forestillinger til gensidig inspiration.
Alle kommunens skoler får en eller flere forestillinger under festivalen. Også for daginstitutionerne vises der dukketeater.
Vi håber og tror, at vores publikum også på denne festival vil undre sig op opleve underet.

Hele festivalprogrammet kan også ses på www.dukketeaterfestival.dk
Silkeborg Dukketeaterfestivals flotte og meget funktionelle hjemmeside er skabt af Jørgen Høst fra Silkeborg Bibliotek. Jørgen Bech Pedersen, også Silkeborg Bibliotek, har bidraget til indarbejdelsen af den engelske oversættelse.

Som noget nyt kan billetter bestilles og betales over internettet. Proceduren fremgår af website og program.
Billetter kan allerede nu bestilles over internettet, men de ekspederes først d. 20. oktober, hvor billetsalget starter.

Er der tvivlsspørgsmål,står jeg gerne til rådighed.
Jeg kan nås på dengsoe@silkeborg.bib.dk eller telefon 87221900 eller 86867360 eller i dagene 19. - 29. september, hvor jeg er til festival i Frankrig, på mobil 0045 20420764.

Med venlig hilsen
Ulla Dengsøe
Kunstnerisk leder
Silkeborg Bibliotek

Billeder til brug for pressen

Tilbage
Top